Кошница 0

Често задавани въпроси

Често Задавани Въпроси

Каква е цената за доставка?

Цената на доставка се изчислява индивидуално според общата сума на продуктите, които искате да поръчате, и начина на доставка. Изберете доставка до офис на Еконт или до адрес, за да калкулирате окончателната цена на доставка. Може да поръчате онлайн и да вземете поръчката си от шоурума ни Пловдив, като изберете начин на доставка "Вземане от магазин (Пловдив)".

Имат ли сертификат златните и сребърни кюлчета?

Златните кюлчета са поставени в специална вакуумна опаковка, която представлява и техния сертификат за автентичност. На гърба се съдържа информация за теглото и чистотата на златото, както и серийния номер на кюлчето. При сканиране на уникалния QR код с приложението Certieye™, също се удостоверява автентичността  на инвестиционния продукт и неговия производител. Сребърните кюлчета се продават с придружаващ сертификат за качество. Той съдържа информация за вида, грамажа и чистотата на метала, както и сериен номер, който отговаря на серийния номер, гравиран на самото кюлче.

Имат ли сертификат сребърните медали и медалите с покритие?

Всички сребърни медали, както и медалите със златно или сребърно покритие, имат сертификат за автентичност, на който е посочена емисията, материалът, теглото, размерите, качеството и тиражът на съответния артикул.

Имат ли сертификат инвестиционните монети?

Инвестиционните златни и сребърни монети се предлагат от производителите без сертификат. Това важи и за златните и сребърни монети Виенска филхармония, Канадски кленов лист, Австралийско кенгуру и Южноафрикански Кругерранд. Монетните дворове и рафинерии, които ги произвеждат, са едни от най-големите и установени производители на инвестиционни продукти - Канадския, Австрийския, Южноафриканския и монетния двор в Пърт. Те гарантират чистота и грамажа на инвестиционните продукти и са акредитирани или доставят материал само от акредитирани от LBMA рафинерии и спазват строгите стандарти за търговия на световния пазар на благородни метали.

Как мога да поръчам?

Може да направите поръчка си в сайта www.bulmint.com, да ни пишете на имейл на sales@bulmint.com или да се свържете с нас на телефон: 0889 683 409 всеки работен ден от 09:00 – 18:00 ч. При всички начини на поръчка трябва да посочите избрания продукт/ продукти, вашето име, точен адрес за доставка (или офис на Еконт) и телефон за връзка. Наш колега ще се свърже с вас, за да потвърди поръчката и да ви информира за датата на доставка.
Заповядайте и на място в новия ни шоурум в гр. Пловдив - ул. Отец Паисий 24.

Какви са начините на плащане?

Може да изберете да платите с наложен платеж (за поръчки до 9700.00 лв.), по банков път или онлайн с кредитна/дебитна карта. При плащане по банков път ние ще ви изпратим проформа фактура, по която да извършите плащането, и ще изпратим продуктите, след като получим сумата по банковата сметка.

Къде могат да се видят медалите и кюлчетата на живо?

Всички златни и сребърни медали, инвестиционни кюлчета и монети могат да се видят на живо и закупят в шоурума ни в гр. Пловдив ул. Отец Паисий 24. 

Как мога да направя индивидуална поръчка за изработка на кюлче/ медал от сребро и какъв е минималният тираж?

Може да направите индивидуална поръчка като се свържете с нас. Необходимо е да представите идеен проект, както и да проведем среща, за да уточним всички параметри на поръчката - проект, вид на изделието, начин на изработка, материал, размер, тираж, ценови условия. Минималният тираж на изделия от този тип е 100 броя.

Цената на медалите и инвестиционните кюлчета включва ли ДДС?

Всички цени на изделията от сребро (медали, кюлчета и монети) са с включен ДДС. Инвестиционните продуктите от злато (кюлчета и монети) са освободени от ДДС по чл. 160, ал.1 от ЗДДС, но медалите от чисто злато, включват в цената си ДДС.

Как правилно да съхранявам инвестиционните кюлчета и сребърни медали?

Изключително важно е да не се нарушава целостта на опаковката на златните или сребърни кюлчета. В противен случай могат да изгубят от инвестиционната си стойност. Опаковката, освен че предпазва благородния метал, е и техният сертификат за автентичност. Когато получите своите кюлчета, трябва да помислите и за мястото, на което ще ги съхранявате. Важно е да са на място с невисока влажност и да не са изложени на високи температури. Домашните сейфове са добър вариант, но ако не разполагате с такъв, разделете кюлчетата и ги съхранявайте поне на две различни места. Ако притежавате по-големи количества злато, може да обмислите и възможността за наемане на сейф, където кюлчетата ви също ще бъдат на сигурно място. Сребърните медали е добре да останат в капсулата, но ако решите да ги извадите, препоръчваме да използвате ръкавици, за да не остават отпечатъци или прашинки по медала.

Какви са условията за обратно изкупуване?

Булминт Трейд предлага на своите клиенти - физически лица и юридически лица (притежаващи лиценз за търговия с благородни метали) обратно изкупуване на закупените инвестиционни златни и сребърни кюлчета с бранд Bulmint. Те са подробно описани в Условия за обратно изкупуване на инвестиционни продукти Bulmint.

Друго

Ако не намирате търсената информация, може да се свържете с нас чрез формата за Запитване или на телефон 0889 683 409. Ще се радваме да отговорим на вашите въпроси.