Кошница 0

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Каква е цената за доставка?

Цената на доставка се изчислява индивидуално според общата сума на продуктите, които искате да поръчате. Изберете доставка до офис на Еконт или до адрес, за да калкулирате окончателната цена на доставка.

Имат ли сертификат златните и сребърни кюлчета?

Златните кюлчета са поставени в специална вакуумна опаковка, която представлява и техния сертификат за автентичност. На гърба се съдържа информация за теглото и чистотата на златото, както и серийния номер на кюлчето. При сканиране на уникалния QR код с приложението Certieye™, също се удостоверява автентичността  на инвестиционния продукт и неговия производител. Сребърните кюлчета се продават с придружаващ сертификат за качество.

Имат ли сертификат сребърните медали и медалите с покритие?

Всички сребърни медали, както и медалите със златно или сребърно покритие, имат сертификат за автентичност, на който е посочена емисията, материалът, теглото, размерите, качеството и тиражът на съответния артикул.

Как мога да поръчам?

Може да направите поръчка си в сайта www.bulmint.com, да ни пишете на имейл на sales@bulmint.com или да се свържете с нас на телефон: +359 88 968 3409 всеки работен ден от 8:30 – 17:30 ч. При всички начини на поръчка трябва да посочите избрания продукт/ продукти, вашето име, точен адрес за доставка (или офис на Еконт) и телефон за връзка. Наш колега ще се свърже с вас, за да потвърди поръчката и да ви информира за датата на доставка.

Какви са начините на плащане?

Може да избирате между два варианта на плащане: наложен платеж или по банков път. При плащане по банков път ние ще ви изпратим проформа фактура, по която да извършите плащането, и ще изпратим продуктите, след като получим сумата по банковата сметка.

Къде могат да се видят медалите и кюлчетата на живо?

Всички медални емисии се разпространяват в търговска мрежа цитирана на страницата ни www.bulmint.com, както и във фирмения ни офис в гр. Пловдив ул. Тодор Александров 82. 

Как мога да направя индивидуална поръчка за изработка на монета/ медал от сребро и какъв е минималният тираж?

Може да направите индивидуална поръчка като се свържете с нас. Необходимо е да представите идеен проект, както и да проведем среща, за да уточним всички параметри на поръчката - проект, вид на изделието, начин на изработка, ценови условия. Минималният тираж на изделия от този тип е 100 броя.

Цената на медалите и инвестиционните кюлчета включва ли ДДС?

Всички цени на изделията от сребро (медали и кюлчета) са с включен ДДС. Продуктите от злато (кюлчета) са освободени от ДДС по чл. 160, ал.1 от ЗДДС.

Как правилно да съхранявам инвестиционните кюлчета и сребърни медали?

Изключително важно е да не се нарушава целостта на опаковката на златните или сребърни кюлчета. В противен случай могат да изгубят от инвестиционната си стойност. Опаковката, освен че предпазва благородния метал, е и техният сертификат за автентичност. Когато получите своите кюлчета, трябва да помислите и за мястото, на което ще ги съхранявате. Важно е да са на място с невисока влажност и да не са изложени на високи температури. Домашните сейфове са добър вариант, но ако не разполагате с такъв, разделете кюлчетата и ги съхранявайте поне на две различни места. Ако притежавате по-големи количества злато, може да обмислите и възможността за наемане на сейф, където кюлчетата ви също ще бъдат на сигурно място. Сребърните медали е добре да останат в капсулата, но ако решите да ги извадите, препоръчваме да използвате ръкавици, за да не остават отпечатъци или прашинки по медала.

Какви са условията за обратно изкупуване?

Изкупуваме обратно само инвестиционни кюлчета, без медали, на -5% за златото под дневното състояние на борсата и -10% за среброто. Останалите условия са посочени на сайта ни: https://bulmint.com/buying-and-storing.

Друго

Ако не намирате търсената информация, може да се свържете с нас чрез формата за Запитване или на телефон 0889 683 409. Ще се радваме да отговорим на вашите въпроси.