Кошница 0

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Каква е цената за доставка?

Всички продукти на www.bulmint.com са с безплатна доставка до вашия адрес или най-удобния офис на Еконт. Застраховаме всяка пратка, за да пристигне бързо и сигурно до вас. 

Имат ли сертификат златните и сребърни кюлчета?

Златните кюлчета са поставени в специална вакуумна опаковка, която представлява и техния сертификат за автентичност. На гърба се съдържа информация за теглото и чистотата на златото, както и серийния номер на кюлчето. При сканиране на уникалния QR код с приложението Certieye™, също се удостоверява автентичността  на инвестиционния продукт и неговия производител. Сребърните кюлчета се продават с придружаващ сертификат за качество.

Имат ли сертификат сребърните медали и медалите с покритие?

Всички сребърни медали, както и медалите със златно или сребърно покритие, имат сертификат за автентичност, на който е посочена емисията, материалът, теглото, размерите, качеството и тиражът на съответния артикул.

Как мога да поръчам?

Може да направите поръчка си в сайта www.bulmint.com, да ни пишете на имейл на sales@bulmint.com или да се свържете с нас на телефон: +359 88 968 3409 всеки работен ден от 8:30 – 17:30 ч. При всички начини на поръчка трябва да посочите избрания продукт/ продукти, вашето име, точен адрес за доставка (или офис на Еконт) и телефон за връзка. Наш колега ще се свърже с вас, за да потвърди поръчката и да ви информира за датата на доставка.

Какви са начините на плащане?

Може да избирате между два варианта на плащане: наложен платеж или по банков път. При плащане по банков път ние ще ви изпратим проформа фактура, по която да извършите плащането, и ще изпратим продуктите, след като получим сумата по банковата сметка.

Къде могат да се видят медалите и кюлчетата на живо?

Всички медални емисии се разпространяват в търговска мрежа цитирана на страницата ни www.bulmint.com, както и във фирмения ни офис в гр. Пловдив ул. Тодор Александров 82. 

Как мога да направя индивидуална поръчка за изработка на монета/ медал от сребро и какъв е минималният тираж?

Може да направите индивидуална поръчка като се свържете с нас. Необходимо е да представите идеен проект, както и да проведем среща, за да уточним всички параметри на поръчката - проект, вид на изделието, начин на изработка, ценови условия. Минималният тираж на изделия от този тип е 100 броя.

Цената на медалите и инвестиционните кюлчета включва ли ДДС?

Всички цени на изделията от сребро (медали и кюлчета) са с включен ДДС. Продуктите от злато (кюлчета) са освободени от ДДС по чл. 160, ал.1 от ЗДДС.

Как правилно да съхранявам инвестиционните кюлчета и сребърни медали?

Изключително важно е да не се нарушава целостта на опаковката на златните или сребърни кюлчета. В противен случай могат да изгубят от инвестиционната си стойност. Опаковката, освен че предпазва благородния метал, е и техният сертификат за автентичност. Когато получите своите кюлчета, трябва да помислите и за мястото, на което ще ги съхранявате. Важно е да са на място с невисока влажност и да не са изложени на високи температури. Домашните сейфове са добър вариант, но ако не разполагате с такъв, разделете кюлчетата и ги съхранявайте поне на две различни места. Ако притежавате по-големи количества злато, може да обмислите и възможността за наемане на сейф, където кюлчетата ви също ще бъдат на сигурно място. Сребърните медали е добре да останат в капсулата, но ако решите да ги извадите, препоръчваме да използвате ръкавици, за да не остават отпечатъци или прашинки по медала.

Кой е производител на материала?

Булминт е представител на лицензираната рафинерия на КЦМ АД, където са рафинирани и сертифицирани всички благородни метали, с които произвеждаме продуктите.

Какви са условията за обратно изкупуване?

Изкупуваме обратно само инвестиционни кюлчета, без медали, на -5% за златото под дневното състояние на борсата и -10% за среброто. Останалите условия са посочени на сайта ни: https://bulmint.com/buying-and-storing.

Друго

Ако не намирате търсената информация, може да се свържете с нас чрез формата за Запитване или на телефон 0889 683 409. Ще се радваме да отговорим на вашите въпроси.