Кошница 0

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Кой е производител на материала?

Булминт е представител на лицензираната рафинерия на КЦМ АД, където са рафинирани и сертифицирани всички благородни метали, с които произвеждаме продуктите.

Имат ли сертификат златните и сребърни кюлчета?

Златните кюлчета са поставени в специална вакуумна опаковка, която представлява и техния сертификат за автентичност. На гърба се съдържа информация за теглото и чистотата на златото, както и серийния номер на кюлчето. При сканиране на уникалния QR код с приложението Certieye™, също се удостоверява автентичността  на инвестиционния продукт и неговия производител. Сребърните кюлчета се продават с придружаващ сертификат за качество.

Каква е цената за доставка на продуктите?

Всички продукти на www.bulmint.com са с безплатна доставка до адрес или офис на Еконт.

Къде могат да се видят медалите и кюлчетата на живо?

Всички медални емисии се разпространяват в търговска мрежа цитирана на страницата ни www.bulmint.com, както и във фирмения ни офис в гр. Пловдив ул. Тодор Александров 82.
Инвестиционните продукти от злато и сребро може да видите на място в гр. Пловдив, ул. Тодор Александров 82, където да разгледате и при интерес да закупите.

От къде могат да се закупят сребърните медали и инвестиционните кюлчета?

Инвестиционните продукти от злато и сребро може да видите на място в гр. Пловдив, ул. Тодор Александров 82, където да разгледате и при интерес да закупите.

Цената на медалите и инвестиционните кюлчета включва ли ДДС?

Всички цени на изделията от сребро (медали и кюлчета) са с включен ДДС. Продуктите от злато (кюлчета) са освободени от ДДС по чл. 160, ал.1 от ЗДДС.

Как мога да направя индивидуална поръчка за изработка на монета/ медал от сребро и какъв е минималният тираж?

Може да направите индивидуална поръчка като се свържете с нас.Необходимо е предоставяне на идеен проект, уговаряне и провеждане на среща с нашите експерти за уточняване на всички параметри на поръчката - проект, вид на изделието, начин на изработка, ценови условия. Минималният тираж на изделия от този тип е 100 броя.

Как мога да поръчам избрания артикул?

Чрез поръчка направена през сайта www.bulmint.com, като ни пишете на имейл: sales@bulmint.com или на телефон: +359 88 968 3409 всеки работен ден от 8:30 – 17:30 ч. При всички начини на поръчка трябва да посочите избрания продукт/ продукти, вашето име, точен адрес за доставка (или офис на Еконт) и телефон за връзка. Наш колега ще се свърже с вас, за да потвърди поръчката и да ви информира за датата на доставка.

Как мога да заплатя избраните продукти?

Може да избирате между два варианта на плащане: на куриера при извършването на доставката или по банков път. При плащане по банков път ние ще ви изпратим проформа фактура, по която да извършите плащането, и и ще изпратим продуктите, след като получим сумата по банковата сметка.

Как правилно да съхранявам инвестиционните кюлчета?

Изключително важно е да не се нарушава целостта на опаковката на златните или сребърни кюлчета. В противен случай могат да изгубят от инвестиционната си стойност. Опаковката, освен че предпазва благородния метал, е и техният сертификат за автентичност. Когато получите своите кюлчета, трябва да помислите и за мястото, на което ще ги съхранявате. Важно е да са на място с невисока влажност и да не са изложени на високи температури. Добър вариант са домашните сейфове. Ако притежавате по-големи количества злато, може да обмислите и възможността за наемане на сейф, където кюлчетата ви също ще бъдат на сигурно място.

Какви са условията за обратно изкупуване?

Изкупуваме обратно само инвестиционни кюлчета, без медали, на -5% за златото под дневното състояние на борсата и -10% за среброто. Останалите условия са посочени на сайта ни: https://bulmint.com/buying-and-storing.