Колекция медали "Свети апостоли Петър и Павел"

Четвъртата колекция в програма “Православни Светии” е посветена на св. св. Петър и Павел - първоапостоли и “стълбове на Христовата църква”. Те се различават по история, произход и дори в религиозните си възгледи, но несравнимият им принос към разпространението на Божието слово им е спечелил титлата вселенски учители. Честваме паметта на двамата светии на 29 юни.

Колекцията се състои от два медала във висше мат-гланцово качество на отсичане. Подбрани детайли са подчертани чрез специфична сатенена текстура, но за първи път в медали от тази програма е използвано и лазерно полиране като допълнителен финиш. По модел на православната иконография светите първоапостоли Петър и Павел са изобразени заедно, придружени със символи на тяхното дело и мъченичество. Ключовата им роля в развитието на християнското вероизповедание е олицетворена в черква на заден план, като архитектурата е базирана на главния храм на Долнолозенски манастир “Св. ап. Петър и Павел” край София.

Медалите от тази колекция са предназначени за ценители на религиозното изкуство и монетосеченето - подходящи и за оригинален подарък за имен ден или друг значим повод.

Сребърен медал "Свети апостоли Петър и Павел", 31.1г

Сребърен медал "Свети апостоли Петър и Павел", 31.1г

168,00 лв.
Златен медал "Свети апостоли Петър и Павел", 7.78г

Златен медал "Свети апостоли Петър и Павел", 7.78г

1674,00 лв.
Колекция златен и сребърен медал "Свети aпостоли Петър и Павел"

Колекция златен и сребърен медал "Свети aпостоли Петър и Павел"

1815,00 лв.

Абонирай се за нашия бюлетин

Абонирай се още днес и получавай информация за новите ни продукти, актуални новини и ексклузивни оферти