Булминт на 49-тото издание на Световния панаир на парите в Берлин

Публикувана на 4 Февруари 2020

Световният панаир на парите World Money Fair е най-престижният международен форум за нумизматика и колекциониране на монети, който събира на едно място държавни и частни монетни дворове, производители на заготовки за монетно производство, колекционери и търговци. Всяка година на панаира повече от 300 изложители от цял свят обменят идеи и показват последните тенденции и технологични достижения в света на монетосеченето. Посетителите на панаира са десетки хиляди.

Първото издание на панаира се провежда в далечната 1970-та година в Базел, Швейцария, а от 1999 г. домакин на това престижно събитие е град Берлин.

Тази година за първи път и ние от Булминт взехме участие като изложител в World Money Fair. От 31 януари до 2 февруари представихме най-новите си технологии за обработка на благородни метали, заготовки с различни класове повърхностна обработка, размери, форми и покрития, както и последните ни медални серии.

На международната техническа конференция Technical Forum, която се проведе на 30 януари в рамките на Световния панаир на парите, представихме и нов метод за повърхностна обработка на монетните и медалните заготовки, който използва постиженията на биологията. Силен интерес предизвика методът, чрез който използваме бактерии в производствения процес, и как това увеличава производителността и качеството на крайния продукт.

Акцент в представянето на Булминт беше сребърният медал “Кукери”, част от новата програма Български традиции и обичаи. За първи път представихме медали с цветно принтиране на аверса - една от последните тенденции в дизайна на колекционерски и нумизматични продукти.

Новата серия ще се състои от три сребърни медала, първият от които вече е наличен онлайн.

“Щастливи сме, че успяхме да представим компанията и България на такъв престижен форум като Световния панаир на парите. На международно ниво секторът е изключително конкурентен и високотехнологичен. Ето защо да прилагаме иновации в производството и да поддържаме постоянно високо качество на крайния продукт е също толкова важно, колкото да обменяме идеи и технологии с останалите производители и монетни дворове” споделиха управителите на Булминт след закриването на събитието.

Абонирай се за нашия бюлетин

Абонирай се още днес и получавай информация за новите ни продукти, актуални новини и ексклузивни оферти