Фестивал “Улица Станционна” се завръща през 2024 г. с нов благотворителен медал от Булминт

Публикувана на 3 Септември 2024

Второто издание на фестивал “Улица Станционна” озарява Пловдив в неонови багри от 5-и до 8-ми септември 2024 г. Булминт отново бе официален партньор на събитието - и благородната дейност на Фондация „За нашите деца“ и нейния Център за обществена подкрепа „За деца и родители“.

Тазгодишният медал с кауза, отсечен безвъзмездно от частния ни монетен двор, представя следващото парченце от пъзела на историята на ул. “Иван Вазов” - с изображение на пищната архитектура на Централна гара Пловдив, така както я познаваме днес. Всички приходи отново отиват за благотворителна цел.

Как допринесе Фестивален медал “Улица Станционна” 2023 г. за благосъстоянието на града под тепетата и какво можем да очакваме тази година?

Затрогващият успех на благотворителна кампания “Улица Станционна” 2023

За първото издание на събитието Булминт безвъзмездно създаде фестивален медал, вдъхновен от ранните години в историята на емблематичната улица - художествено изделие и красив спомен от забавленията.

В края на кампанията приходите от продажбите на медала възлязоха на 10,185 лв., като цялата сума бе дарена на Фондация “За нашите деца” в помощ на нейната работа в Центъра за обществена подкрепа “За деца и родители”, част от комплекса по ранно детско развитие.

Благотворителна Фондация За нашите деца и Център за обществена подкрепа За деца и родители с благотворителен медал от Булминт

Само през първото полугодие на 2024 г. Фондацията подпомогна общо 2,141 деца, родители и специалисти. Дейността й включва съдействие за интеграция на деца в социалната и образователната система, подкрепа за деца с трудности и проблеми в развитието, помощ и курсове за приемни и кандидат-приемни родители и други. Разполага с програми за подкрепа на деца, поверени на обществена грижа, спешна семейна подкрепа и много други.

Средствата, събрани от продажбите на медал с кауза “Улица Станционна” 2023 допринесоха за:

  • Осигуряването на специализирана помощ за деца и техните родители от рехабилитатори, психолози, логопеди и други
  • Осигуряването на помощ от съпътстващи специалисти
  • Образователни и развлекателни дейности, в това число курсове, спортни дейности, екскурзии и други
  • Финансиране за осигуряване на медицински услуги, лекарства, терапии, памперси, специализирани прегледи, изследвания и други
  • Покриване на административни и организационни разходи по техническа поддръжка, поддръжка на сгради и други

Дейността на регионалния клон на Центъра за обществена подкрепа “За деца и родители” обхваща Пловдив и още седем съседни общини, като основен фокус са деца от 0 до 7 години, които са в риск от изоставяне или с проблеми в развитието, както и техните родители.

Фестивален медал “Улица Станционна” 2024

Отново отсечен от 20 г мед с масивно златно покритие във висше мат-гланцово качество, медалът за 2024 г. е вдъхновен от първоначалната функция на т.нар. улица “Станционна” - връзка между много по-малкия навремето Пловдив и все още новата железопътна станция. Повече за историята и ранните години на ул. “Иван Вазов” можете да научите в статията ни за първото издание на фестивала.

Фестивален медал Улица Станционна 2024 за благотворителна кауза

На аверса е представена втората сграда на гарата, позната на жители и посетители на Пловдив до ден днешен - наследница на много по-малка постройка, която някога се е намирала на стотина метра от сегашната. Това здание на Централна гара е дело на италианския архитект Мариано Пернигони и е поредният представител на бароковия стил в силуета на Пловдив. Върху медала подбрани детайли блестят с особено изящество благодарение на сатиниран финиш. На реверса се завръща логото на фестивала - обновено за новото издание и отсечено в reverse proof качество.

Медалът е с ограничен тираж от 500 броя. Можете да се сдобиете с него на място от фестивала.

За нас бе чест отново да сме част от това прекрасно събитие и каузата, която подкрепя. Вярваме, че с предстоящото дарение Фондация „За нашите деца“ ще поднесе на хиляди невинни души най-ценния подарък - възможност за по-добро бъдеще.

Абонирай се за нашия бюлетин

Абонирай се още днес и получавай информация за новите ни продукти, актуални новини и ексклузивни оферти