Булминт подкрепя кариерното развитие на млади инженери от регион Пловдив със серия от инициативи

Публикувана на 13 Април 2023

Производството на продукти от благородни метали е малко позната ниша, но тя предоставя богатство от възможности за кариерно развитие на младите таланти на България. Затова наскоро поехме няколко сериозни крачки в активното промотиране на тази индустрия като професионално направление и отворихме вратите към света на монетосеченето пред ново поколение инженери.

В основата на тази инициатива стои една от основните идеологии на Булминт: Инвестицията в бъдещето превръща днешните постижения в дългосрочен успех.

Първият студентски тур на монетен двор в България

Преди броени дни за първи път български студенти получиха възможността да се запознаят лично със света на монетосеченето - а Булминт се превърна в първия монетен двор в България, който посрещна посетители на място в производствената си база.

97 първокурсници от Технически университет – София, Филиал Пловдив, гостуваха в базата ни в Пловдив. В рамките на три дни студентите от редица специалности успяха да видят отблизо как се секат монети и от каква обработка се нуждаят благородните метали, за да придобият характеристиките, необходими за изработка на висококачествени продукти.

Демонстрацията бе съпроводена от описания на процесите - както общи, така и специфични знания, в съответствие с присъстващите специалности.

Целта ни беше да предоставим личен контакт със света на монетосеченето на бъдещите инженери. Такава възможност е рядкост и в световен мащаб, по думите на доц. д-р инж. Иван Панов, преподавател от ТУ - София, Филиал Пловдив.

Освен с ценен опит, студентите се сдобиха и с информация за възможностите за стаж и постоянна работа, които предлага Булминт - съобразена с учебната им програма в университета.

Форум “Стажове” 2023 - първи досег до света на монетосеченето

Организираната обиколка бе само част от дейността ни в подкрепа на инженерите на бъдещето.

На 5 април Булминт взе участие в ежегодния Форум “Стажове” в Техническия университет - ценна платформа за кариерни консултации на студенти в инженерни специалности.

Екипът на Булминт имаше удоволствието да се запознае с плеяда от амбициозни студенти. Те научиха за стажантските програми, които организира фирмата ни, както и за свободните към момента работни позиции. На място присъстваха и производствени мениджъри - готови да отговорят на въпроси, свързани с конкретни позиции във фирмата.

Булминт на Форум Стажове в Технически университет - София, филиал Пловдив

Особен интерес събудиха затвореният производствен цикъл и високотехнологичната ни машинна база. Мнозина бяха привлечени от възможностите за кариерно развитие, които Булминт предлага на своите служители, а двама особено активни младежи предадоха своята кандидатура още по време на събитието.

Форум “Стажове” предостави възможност за втора среща на първокурсниците, които седмица по-рано посетиха производствената ни база. Те бяха сред най-ентусиазираните гости на щанда ни - вече запознати с работните ни процеси и готови да научат за условията за стартиране и изграждане на кариера във фирмата.

Форум Стажове на Технически университет - София, филиал Пловдив, където Булминт предложи кариерни консултации на студенти

Булминт ще продължава да инвестира в бъдещето на България, като взима активно участие в развитието на следващите поколения инженери и специалисти. С нетърпение очакваме следващите ни срещи с младите таланти от Техническия университет - вече като членове на екипа ни.

Абонирай се за нашия бюлетин

Абонирай се още днес и получавай информация за новите ни продукти, актуални новини и ексклузивни оферти