Великденски кулинарен конкурс Булминт в подкрепа на благотворителна кауза

Публикувана на 28 Април 2022

На 20 април в централната база на Булминт в Пловдив проведохме първия Великденски кулинарен конкурс, в който се включиха всички, вече над 90 служители на компанията. Събитието беше организирано с благотворителен характер, като призът за първото място - награден фонд от 500 лв., нашите победители избраха да дарят за благородна кауза.

Екипът ни е съпричастен с Теди Тодорова от Габрово, на която предстои възстановяване и рехабилитация след насрочена операция за корекция на гръбначния стълб, и с готовност се включи в кампанията за набиране на средства.

Участниците в конкурса бяха групирани по отдели и със съвместни творчески усилия представиха домашно приготвени традиционни сладки и солени великденски изкушения.

Селектирано жури, състоящо се от ръководителите на отделите Качествен контрол и Снабдяване, съвместно с най-новия член на Търговския ни екип, самоотвержено и без страх за фигурата си опитаха и оцениха всички предложения, борещи се за първото място. Обективно и единодушно, бе излъчен победител - отборът на отделите ОТК, Трезор и Складово стопанство, които бяха надминали всички очаквания с общо 4 приготвени ястия - няколко вида маслени сладки, традиционни курабии и козунак и впечатляващи агнешки деликатеси.

Сред другите кулинарни заявки особено атрактивни бяха боядисаните в цветовете на Булминт златни яйца, солена пролетна торта, шоколадови мъфини с великденски пиленца, хрупкави меденки и още сладки козунаци. За най-малките участници бяха предвидени и специални изненади.

Ето какво споделиха някои от претендентите в конкурса:

Инициативата беше чудесна. Също като на празник, споделихме една трапеза, за която заедно допринесохме с домашна храна, приготвена с много желание. Старанието, с което колегите бяха подходили към задачите, само по себе си отрежда първо място на всеки един. Щастливи сме от идеята, че с наградата ще можем да подпомогнем благородна кауза навръх Великден.

Решаваща за обявяването на печелившите в съревнованието беше оценката на журито.

Имаше толкова много предложения, достойни да грабнат приза. За финалното отсъждане се ръководихме не само от вкуса и визията. Решихме да обърнем внимание на предварителната подготовка и сътрудничеството, което са проявили помежду си колегите. Така поставихме комплексна и обективна оценка при избора на победител.

След събитието управителите споделиха:

За първи път организираме подобно събитие за служителите си и се радваме, че всички взеха участие с такава ангажираност и екипен дух. Великден е един от най-светлите празници, които отбелязваме със семейството, но и с хората, с които работим и прекарваме всеки ден заедно. Креативността и всеотдайността, която проявиха всички, доказват още веднъж, че хората са най-ценният ни ресурс и са двигателят за успеха на Булминт.

Абонирай се за нашия бюлетин

Абонирай се още днес и получавай информация за новите ни продукти, актуални новини и ексклузивни оферти