Колекция сребърни медали „Розобер“

Колекция сребърни медали „Розобер“

4 артикула

Колекция “Розобер” е втората по ред от програмата “Български традиции и обичаи” и е посветена на един от най-красивите и разпознаваеми символи на страната ни - българската роза. Отделните медали предават различни аспекти от розобера - младата девойка, заобиколена от пищната красота на нацъфтелите розови храсти, изгрева над Розовата долина и уханните розови храсти, младото момиче със замечтан поглед, което, също като розата, символизира младостта и красотата. Виж повече

Изработването на всеки един от тях съчетава последните технологии и тенденции в монетосеченето и художествената стойност на изобразителното изкуство, за да се превърнат в медали с висока естетическа и колекционерска стойност.

Особено внимание в колекцията е отделено на женските образи и женското начало. Портретните изображения на девойки в традиционни носии от района на Розовата долина са издържани в художествените традиции на българската портретна живопис. Цветовете са ярки и естествени, символизиращи силната връзка с природата.

Колекцията включва три медала от чисто сребро проба 999,9 в три размера: 15,5 г (½ унция), 31,1 г (1 унция) и 155 г (5 унции), всички с цветно принтиране на аверса.

Сребърен медал "Розобер" от колекция "Розобер", 15.5г

Метал Сребро Тегло 15,5 г Размери 32,5 мм Чистота Проба 9999 Кант Гладък Качество Висше
69,00 лв.

Сребърен медал "Розобер" от колекция "Розобер", 31.1г

Метал Сребро Тегло 31,1 г Размери 45 мм Чистота Проба 9999 Кант Гладък Качество Висше
125,00 лв.

Сребърен медал "Розобер" от колекция "Розобер", 155г

Метал Сребро Тегло 155 г Размери 65 мм Чистота Проба 9999 Кант Гладък Качество Висше
390,00 лв.

Колекция сребърни медали „Розобер“

Метал Сребро Кант Гладък Качество Висше
560,00 лв.