4 музея получиха медали “Васил Левски - 150 години безсмъртие”, 15г като дарение за експозициите си

Публикувана на 13 Април 2023

По случай годишнината от гибелта на Апостола на свободата създадохме 15-грамовия сребърен медал “Васил Левски - 150 години безсмъртие” в тираж от 1873 броя - символично число, отговарящо на годината на смъртта му.

Целта ни бе да отдадем почит на безсмъртния завет на този “един син” на България. Но лимитираната емисия ни вдъхнови да потърсим нов начин да съхраним паметната дата за бъдещите поколения и да предоставим достъп до медала на широката аудитория - с дарение на 4 медала на видни исторически институции.

Сребърен медал “Васил Левски - 150 години безсмъртие” стана част от колекциите на 4 музея

Национални и регионални музеи от цяла България ни оказаха честта да включат възпоменателното изделие в своите колекции, за да имат възможност и бъдещите поколения да се докоснат до това въплъщение на паметната дата от чисто сребро.

Булминт дари 4 сребърни медала на музеи

Дарихме по един Сребърен медал “Васил Левски - 150 години безсмъртие” на Национален исторически музей в София, Регионален исторически музей - Пловдив, Национален музей „Васил Левски“ в Карлово и Регионален исторически музей - Ловеч.

Частен монетен двор Булминт дари 4 медала от чисто сребро на музеи

Някои от даренията бяха лично поднесени от представители на Булминт. Директорът на Националния исторически музей в София доц. д-р Бони Петрунова получи медала от Юлияна Стоянова, мениджър на нашия шоурум в София. Директорът на Регионалния исторически музей в Пловдив също прие дарението от член на екипа ни - Цветелина Герчева, регионален мениджър на Булминт.

Сребърен медал по случай 150-ата годишнина от смъртта на Васил Левски

Свободният дух на Апостола на свободата и революционната му идеология продължават да вдъхновяват новите поколения. 15-грамовият медал “Васил Левски - 150 години безсмъртие” ще продължи да се продава на нашия уебсайт и в шоурумите ни в София и Пловдив до изчерпване на тиража.

Абонирай се за нашия бюлетин

Абонирай се още днес и получавай информация за новите ни продукти, актуални новини и ексклузивни оферти