Представители на Посолството на Германия и ГБИТК гостуваха на Булминт

Публикувана на 20 Юни 2023

На 30 май представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара, сред които делегати от Посолството на Федерална република Германия в България гостуваха в базата на Булминт. Визитата им беше част от планираните опознавателни посещения на новите членове на организацията и включваше обиколка на производствените съоръжения и дискусия за бъдещите ни взаимоотношения на немския пазар.

Гостуваха ни Мориц Зайлер - ръководител на икономическия отдел на Посолството на Федерална република Германия в България, Таня Гергинова - ръководител администрация и връзки с институциите на ГБИТК, и д-р Мариана Чолакова, почетен консул на ФР Германия в Пловдив и представител на Камарата за региона. Те получиха поглед зад кулисите на единствения до момента частен монетен двор, членуващ в организацията. Особен интерес за тях представляваше последвалия диалог за плановете ни за инвестиции в Германия. Опитът на Мориц Зайлер показва, че е рядкост българска компания да влага средства в западната страна - тенденцията е по-скоро обратното, което ни прави едно от малкото изключения.

Булминт стана член на ГБИТК през януари 2023 г., като по този начин отвори вратите към редица нови възможности за развитие на международния пазар - от участия в нетуъркинг събития до благоприятни условия за затвърждаване на настоящи и създаване на нови бизнес взаимоотношения с немски фирми и институции както в Германия, така и в България. За нас беше чест да се запознаем лично с трима от видните членове на ръководството на Камарата и да им демонстрираме възможностите на технологичната база - и желанието ни за по-нататъшно партньорство с икономически ползи за двете страни.

Абонирай се за нашия бюлетин

Абонирай се още днес и получавай информация за новите ни продукти, актуални новини и ексклузивни оферти