Второ издание на Великденски кулинарен конкурс Булминт в подкрепа на благородна кауза

Публикувана на 19 Април 2023

2022 г. отбеляза началото на една от най-вдъхновяващите традиции на Булминт - Великденски кулинарен конкурс с благотворителна цел.

Тази година най-светлият християнски празник отново сплоти нашия екип около благородно дело, което изпълни сърцата ни с истинския смисъл на Великден - любов към ближния и вяра в по-добро бъдеще. Вдъхновени от коледната ни инициатива преди няколко месеца, победителите на конкурса избраха да дарят наградата си на Програмата по арт и музикотерапия за деца с ракови заболявания на Фондация “АРТОН България”.

През 2023 г. надградихме наградния фонд - той е двоен по размер в сравнение с миналата година. Фондация “АРТОН България” ще получи дарение в размер на 1000 лв.

Ето как Булминт превърна последния работен ден преди Великден в израз на грижа за общността, в която живеем.

2023 Bulmint Easter Culinary Competition

Правилата на конкурса

Задачата на всеки участник бе - ръчно и в домашни условия - да приготви традиционно ястие по предварително определени категории типични великденски гозби. На всеки отдел бе възложено да представи селекция от вкуснотии, отговарящи на зададената категория - от свежи салати до крехки печива, празнична дроб сарма и майсторски приготвено печено агнешко, с изкусителни захарни изделия за десерт.

На нашето взискателно, но справедливо, тричленно жури се падна нелеката задача да изберат победители измежду кулинарните таланти на Булминт.

В събитието се включиха всички 150 членове на нашия екип. Общо 16 отбора се състезаваха за честта да изберат благотворителна кауза, която Булминт да подкрепи с дарение от 1000 лв.

Великденски кулинарен конкурс Булминт 2023

Осеяна с вкуснотии, изящно украсена и заобиколена от веселие, тържествената трапеза на Булминт засия в навечерието на празниците.

Колегите бяха превърнали всяко ястие в произведение на изкуството, с елегантна аранжировка и декоративни акценти за още по-свежо настроение. Всяка гозба бе домашно приготвена с много любов и внимание - и тази отдаденост се усещаше във всяка хапка.

Трето място спечели отбор “Отгряване и леене” с впечатляващо цяло печено агне. Подгласници в конкурса станаха отбор “Рафинерия, полиране и поддръжка” с креативна селекция от постни ястия.

А кой спечели голямата награда?

Сред плеядата апетитни ястия отново се откроиха захарните творения на вече двукратните шампиони - ненадминати таланти в сферата на кулинарните изяви, с стриктен контрол над качеството на всяко свое творение. За втора поредна година почетното първо място заеха Отдел "Технически контрол".

Победители на Великденски кулинарен конкурс Булминт 2023 с благотворителна цел станаха Отбор ОТК

Миналогодишното им представяне бе в категория сладки изделия, но те по самоинициатива избраха да зарадват колегите си и със селекция от също толкова впечатляващи солени традиционни ястия. И този път предварително организираната томбола им отреди да защитят титлата си в категория захарни изкушения. Въпреки неоспоримия талант на останалите участници и високия стандарт, който сами бяха поставили предишната година, отбор ОТК надмина себе си с невероятен асортимент сладкиши - мини щолени, ореховки, бонбони, мъфини с боровинки и ядки, козунаци и художествено декорирана великденска торта.

Трогнати от съвместната инициатива на Булминт с Фондация “АРТОН България” преди няколко месеца, победителите избраха да дарят наградата си на тяхната Програмата по арт и музикотерапия за деца към Клиника по детска хематология и онкология към УМБАЛ “Св. Георги”, гр. Пловдив.

Булминт ще дари 1000 лв на Фондация АРТОН от името на победителите във Великденски кулинарен конкурс Булминт 2023

Наградата в размер на 1000 лв. се присъединява към дарените 2700 лв. от нашата благотворителна картичка “Коледна приказка” - общо 3700 лв. Напомняме, че картичката все още е в продажба, а бъдещите приходи от нея ще продължат да бъдат дарявани на фондацията.

Идеята да се обединим около благородна кауза, съчетана с предпразнична забава, прерасна в красива традиция, която втора поредна година сплотява екипа ни и носи радост и надежда на нуждаещите се. Великденски кулинарен конкурс Булминт 2023 вече е безценен спомен за всички участници, а плановете за следващото кулинарно приключение започват отсега. Радваме се, че имахме възможност отново да подпомогнем прекрасната инициатива на Фондация “АРТОН” толкова скоро след първото си дарение и се надяваме приносът на колегите от отбор ОТК да осигури на Програмата необходимите средства за още няколко месеца специализирана грижа и арт материали и хигиенни консумативи за малките герои.

Стойте в течение за следващите благотворителни инициативи, които Булминт ще подкрепи, като последвате Facebook страницата ни или се абонирате за нашия имейл бюлетин.


 

Абонирай се за нашия бюлетин

Абонирай се още днес и получавай информация за новите ни продукти, актуални новини и ексклузивни оферти