Булминт за трети път бе изложител на 51-ия Световен панаир на парите в Берлин

Публикувана на 14 Февруари 2024

Булминт отново се завърна като изложител на Световния панаир на парите - World Money Fair. Тази година за първи път предоставихме възможност на инвеститори, колекционери и дилъри от цял свят да закупят наши продукти директно от събитието - с огромен успех. Завърнахме се и като презентатори на юбилейното 20-о издание на Техническия форум с темата “Принципи на рафиниране и леене на благородни метали”.

В тази публикация ще ви разкажем за World Money Fair 2024 - и най-новите развития от света на монетосеченето.

Нетуъркинг вечеря в един от най-високите ресторанти в Берлин

По време на миналогодишното издание на Световния панаир на парите Булминт посрещна представителите на съвременното монетосечене с вечерно събитие в ресторанта на Райхстага. Всеки гост получи ценната възможност да обмени опит с дългогодишни партньори, както и да създаде нови запознанства в елегантната обстановка на едно от най-луксозните заведения в Берлин.

Положителният отзив ни вдъхнови да превърнем това събитие в традиция и тази година отново сплотихме общността с вечеря, улавяща очарованието на града - този път в SOLAR Sky-Bar Restaurant Lounge.

Булминт като организатор на нетуъркинг вечеря преди Световния панаир на парите 2024

SOLAR е разположен на 16-ия и 17-ия етаж на жилищна сграда в сърцето на Берлин. От тези висини ресторантът предлага невероятна 270-градусова панорамна гледка над града - незабравимо изживяване за всеки един от гостите му.

В тази приказна обстановка събрахме членове на монетни дворове, производители на техника и оборудване, доставчици на материали и дилъри от цял свят. Вечерята предостави платформа за дискутиране на въпроси, свързани с най-новите развития в отрасъла и потенциала за бъдещи иновации. Не на последно място, тя даде тон на World Money Fair като повод за укрепване на взаимоотношенията в бранша - а чувството за солидарност, което изградихме в рамките на няколко часа, остана с нас до края на изложението.

20-ият Технически форум

Екипът ни отново бе сред презентиращите на Техническия форум, който се състои в деня преди началото на World Money Fair.

Тази година Булминт представляваха Мая Иванова и Томас Кьонингер. Презентацията засегна двата най-ранни стадия от производството на продукти от благороден метал - рафиниране и леене. Пътят на всеки инвестиционен продукт от злато или сребро започва с тези два процеса, но много от монетните дворове в световен план избират да наемат услугите на външни фирми, специализирани в тези дейности. Затвореният вътрешен цикъл на производство на Булминт ни дава подробен поглед над тези сравнително малко познати аспекти от създаването на медали, кюлчета и монети от благородни метали - и експертиза, която с удоволствие споделихме с присъстващите.

Булминт на Техническия форум преди Световния панаир на парите 2024

Томас и Мая застанаха пред публиката в качеството на специалисти в съответната област. Мая е химик-аналитик с бакалавърска степен по “Анализ и контрол” и магистратура по “Спектрохимичен анализ”, със стаж в Техническия университет във Виена. Тя разкри пред публиката най-новото попълнение към промишлените ни процеси, благодарение на което окончателно затворихме производствения цикъл под един покрив - рафинирането на златосъдържащи материали до чисто злато проба 999.9. Втората тема от презентацията представи Томас - инженер с повече от 15 години опит в монетосеченето и над 30 години опит в производството. Той запозна публиката с трите основни метода на леене на благородни метали - кокилно, вакуумно и непрекъснато. Нагледно демонстрира процесите с помощта на видео материал.

Форумът бе също толкова интересен и за нашия екип. Сред презентиращите се наредиха членове на някои от най-уважаваните организации в индустрията - Кралският канадски монетен двор, Germania Mint, Полският монетен двор, Sempsa и други. Засегнати бяха теми като автоматизация в монетосеченето, лазерно гравиране на инструменти за отсичане, изработката на монети със селективно покритие и богатство от други разкрития от света на монетосеченето.

По традиция всеки Технически форум е последван от гала вечеря, на която са поканени всички участници. Тази година събитието отбеляза своята 20-а годишнина с нещо по-специално - с участието на фирмата ни в качеството на дългогодишен партньор. В края на вечерта организаторите проведоха томбола, а победителят стана първият в света собственик на Колекционерски медал 1 кг Сребърен Феникс от Булминт - ексклузивен продукт, който не се предлага на родния пазар.

Световен панаир на парите 2024

Тазгодишното издание на World Money Fair стартира на 2 февруари в 10:00 ч в Комплекс Естрел, Берлин.

Екипът ни бе разположен на щанд Е10 в изложбена зала 1. Надградихме миналогодишната презентация с изцяло нов дизайн в стила на бранда - модернистичен черен корпус с вграден екран. Зад стените му стоеше уютна конферентна зала за срещи между представители на фирмата ни и бизнес партньори.

Булминт на World Money Fair 2024

За първи път посетители на панаира, сред които утвърдени търговци на колекционерски и инвестиционни продукти, имаха възможност да закупят на място наши продукти - включително най-новите в портфолиото на Булминт.

Вече и пред международна публика - серия инвестиционни монети Златен Феникс

През 2023 г. представихме първата монета, произведена и предлагана под бранда на Булминт. Оттогава серията се разрасна. Броени дни преди изложението дебютираха bullion монети Златен Феникс - 1 трой унция, 1/4 трой унция и 1/10 трой унция злато проба 999.9.

Премиера на инвестиционни златни монети Златен Феникс на Световния панаир на парите

Международната премиера на серията бе основният ни фокус на панаира. Продуктите мигновено подбудиха интереса на частни потребители и дилъри - от началото на изложението на 2 февруари до неговия край на 4 февруари продадохме стотици монети Феникс.

Официална премиера на инвестиционна сребърна монета Мустанг

На World Money Fair 2024 чествахме още дебюта на най-новия продукт на Булминт - инвестиционна монета Мустанг, 31.1 г сребро.

Инвестиционни монети на Булминт на World Money Fair 2024

Посетители на панаира станаха първите в света, които притежават bullion продукта. Монетата предизвика огромен интерес сред публиката - наличните количества бяха разпродадени още на първия ден от панаира. За щастие, екипът ни в България се мобилизира навреме с ново зареждане още на следващия ден. Инвентарът от монети Мустанг, с който разполагахме към момента на изложението, бе изцяло изчерпан.

Инвестиционна сребърна монета Мустанг вече е налична и в България.

Финални впечатления от събитието

На World Money Fair 2024 Булминт бележи най-големия си успех до момента. Потребители, дистрибутори и монетни дворове от цял свят показаха огромен интерес към качеството на изделията ни и възможностите, които предоставя затворения вътрешен цикъл на производство. Стотици монети Златен и Сребърен Феникс и сребърни монети Маори бяха продадени в рамките на събитието - както и всички налични монети Мустанг.

Булминт с успешно участие в World Money Fair 2024

Както всяка година, най-силно оценяваме възможността да се срещнем с уважавани партньори от всички краища на света. Надяваме се запознанствата, които се зародиха по време на 51-ия Световен панаир на парите, да са началото на дълголетно сътрудничество, което ще донесе полза както за развитието на фирмата, така и на българското производство и на индустрията на благородните метали като цяло.

Очаквайте Булминт отново на World Money Fair през 2025 г. - с нови и все така вълнуващи продукти и иновативни попълнения към производствената ни дейност.

Абонирай се за нашия бюлетин

Абонирай се още днес и получавай информация за новите ни продукти, актуални новини и ексклузивни оферти